Vind de perfecte jas

Vind de perfecte jas

Vind de perfecte jas

De zoektocht naar de perfecte jas kan een lastige opgave zijn.

Ik kan me herinneren hoe lang ik er vroeger over deed om een jas te vinden die en warm was en mij echt mooi stond. Want een jas hoort nou eenmaal warm én flatteus te zijn.
Het verschil tussen toen en nu is dat ik nu een paar handige handvatten heb.

Ik weet nu waar ik op moet letten en welke modellen het beste bij mij passen en geloof me dit scheelt mij echt veel tijd. Ik wil een paar van deze handvatten met jullie delen.

In deze blog geef ik tips voor petite dames, lange dames en dames met grote borsten.
Bij een jas moet je echt letten op de pasvorm. Er zijn wel wat kleine trucjes die je kunt gebruiken om een jas meer flatterend te maken maar het is beter als de pasvorm al klopt.  

Petite < 1,70m

Let vooral op de hoeveelheid kledingstof. Je wilt er namelijk niet uitzien alsof je opgeslorpt bent door je jas. Korte jassen staan je perfect vooral als ze getailleerd zijn, maar middellange jassen kunnen ook prima, vooral als ze een riem hebben.
Een riem zorgt voor een getailleerde middel en een getailleerde middel zorgt er weer voor dat je benen langer lijken.

Vuistregel: kies voor een korte jas tot boven je heupen of een lange jas tot maximaal halverwege je dijen. Als je jas je knieën bereikt is het te lang.

Langer dan 1,70m

Je hebt het iets makkelijker. Door je lengte kan je iets meer volume in je jas aan zonder dat je opgeslorpt lijkt. De oversized modellen kan je ook prima aan. Maar lange jassen doen hoe dan ook meer voor jouw figuur.

Vuistregel: een getailleerde lange jas tot net boven je knie of langer staat jou perfect.

De perfecte jas voor grote borsten

Het hebben van grote borsten kan shoppen naar de perfecte jas best moeilijk maken. Je hebt bij je bovenlichaam meer ruimte nodig om er niet in elkaar geperst uit te zien. Halslijnen met een hoge sluiting kan je dus beter laten hangen. Jassen met een v-hals zorgen voor meer ruimte. Maak het af met een mooie sjaal voor extra warmte.

Vuistregels: kies voor een jas met een diepe v-hals en een lichte taillering.
Vermijd wijde mouwen, twee rijen met knoopjes en een hoge sluiting. Hierdoor lijk je onnodig zwaarder dan je bent.

De perfecte jas vinden is best lastig. Maar met deze tips wordt het al veel makkelijker!

Florella Marti