Baaldag

    Confession: vandaag had ik een echte baaldag!

Ik werd supervermoeid wakker, kon moeilijk opstarten. Bij het nemen van een lekkere warme douche viel de cv ketel uit. Na twee keer resetten wist ik dat het mij niet ging lukken om het weer aan de praat te krijgen. Vervolgens was het rennen en vliegen om op tijd te zijn voor mijn afspraak.

Dit lukte maar net en tegen de tijd dat ik op weg ging naar de viering van het 12,5 jarig bestaan van een van mijn opdrachtgevers had ik het gehad.

Het was 14.45 en ik wilde het liefst gewoon mijn bed in kruipen en slapen. Er ontstond een behoorlijke innerlijke strijd in mij: zal ik nou wel of niet gaan. 

Ik besloot ondanks dat ik geen zin had om sociaal te zijn toch te gaan. Ik herinnerde mijn eigen quotes en peptalks, die ik al te graag deel en besloot te gaan.

Onderweg deed ik wat make-up en besloot ik mijn beste humeur naar boven te halen en mijn sacherijnige bui af te schudden. Ik keek om mij heen en zag de zon schijnen en vond het toen niet erg om nog een eindje te lopen. Eenmaal aangekomen op locatie kon er zelfs een lachje vanaf en heb ik kennis mogen maken met een aantal leuke mensen en mede loopbaancoaches.

Als kers op de taart trad Ahmet met zijn 1001 kinderorkest op en raakte ik geïnspireerd door zijn drive en verhaal over zijn muziekschool. Muziek raakt mij altijd enorm en ook nu voelde ik mijn baaldag en sjacherijnige humeur wegtrekken.

Om eerlijk te zijn lukt het mij niet altijd om zo een baaldag af te schudden. Ik ben een koningin in nuchter zijn en relativeren en toch zijn er dagen of situaties, waarin ik het moeilijk vindt om het positieve erin te zien. Terwijl ik terug liep naar de metro bedacht ik me, dat ik mijn ervaring van vandaag wilde delen.

Er zijn 2 moralen voor mij in mijn ervaring van vandaag:

1. Soms staan wij toe dat onze emoties en vooral de negatieve emoties de overhand krijgen. Wij laten deze emoties de baas zijn over onze stemming en gedrag in plaats van dat wij deze emoties de baas zijn. Met als gevolg dat wij als het ware met een donderwolk boven ons hoofd rond lopen en mooie ervaringen mislopen. Want als ik vandaag besloten had om naar huis te gaan om 14.45, zou ik waarschijnlijk nu nog steeds sacherijnig zijn en had ik nooit deze mooie optreden kunnen zien en ervaren.

2.Hoe moeilijk het ook is, kijk om je heen. Wees bewust van waar je bent in het hier en nu. Ga op zoek naar iets moois in jouw omgeving en koester dit even. Voor mij was het vandaag te zon die scheen. Maar misschien is het voor jou een mooi gebouw, een boom of singel waar je voorbij loopt of toch die mooie Tesla, die voorbij rijdt. Grijp deze positieve gevoel vast en gebruik het als het ware als de uitgangspunt van de rest van jouw dag.

Want als een dag slecht begint, hoeft het niet zo te eindigen!

Wil je meer weten over coaching via B-U-Fully?
Lees dan hier meer:

https://b-u-fully.nl/diensten-wat-doen-wij/loopbaancoaching/
https://b-u-fully.nl/over/over-annette-labasti-kunstzinnige-coach-begeleider/

Amelia Sealey