Goud vinden

quote over goud vinden

Mijn blog is geïnspireerd door Instagram post van ruim een jaar geleden, maar toch nog zo relevant en belangrijk voor vandaag. De kracht van herhaling is real!

‘Anyone can find the dirt in someone. Be the one that finds the gold’. Proverbs 11:27.

Even iets om bij stil te staan…. 

Kan jij in diverse situaties, in jezelf en bij anderen de positieve eigenschappen gemakkelijk herkennen?  Of ben jij geneigd om stil te staan bij alles wat verkeerd gaat of verkeerd is aan jezelf of anderen?

Om je te richten op het negatieve is menselijk. We doen dit allemaal wel en de een meer dan een ander.

Mijn ervaring, maar ook wetenschappelijk onderzocht, is dat wanneer jij je alleen richt op alles wat verkeerd en negatief is, dat dit alleen maar groter lijkt te worden. Het lijkt dan op een olievlek wat steeds groter en groter wordt. Je leven lijkt dan slecht en ook jouw zelfvertrouwen kan er een behoorlijke knauw van oplopen. Want je hebt geen oog meer voor jouw positieve eigenschappen. Je bent alleen maar bezig met het negatieve.

Natuurlijk moet je dingen verbeteren als het te verbeteren valt. Vergeet dan ook niet dat jouw positieve eigenschappen zich ook verder kunnen ontwikkelen en kunnen groeien.

Ik wil jou met het volgende uitdagen: Richt je niet alleen op alles wat niet goed is en slecht gaat.

Ga op zoek naar het goud in jezelf, in jouw leven, in alle situaties en in anderen. Je zult verbaasd zijn over hoeveel schatten, je zult tegenkomen!
Want iedereen kan het slechte vinden en op zoeken in het leven.
Het zou mooi zijn wanneer jij het goud vinden in alle situaties een deel maakt van jouw levensstijl!

Wil je meer weten over loopbaancoaching via B-U-Fully?
Lees dan hier meer: https://b-u-fully.nl/diensten-wat-doen-wij/loopbaancoaching/

Amelia Sealey