Jouw persoonlijke stijl in 5 stappen

Je uiterlijk zegt meer over je dan je denkt. Het is bepalend voor de indruk die je achterlaat. Het helpt als je een persoonlijke stijl hebt die wat zegt over je persoonlijkheid. Helaas kan het een hele gedoe zijn om een eigen stijl te creëren. Om het toch iets makkelijker voor je te maken heb ik 5 stappen die je kunt volgen om tot je eigen stijl te komen.

1. Jouw persoonlijkheid

Een persoonlijke stijl is een reflectie van je persoonlijkheid.
Het is daarom belangrijk om goed je tijd te nemen bij deze eerste stap.
Ga bij jezelf na wie je bent. Wat vind je leuk, wat vind je niet leuk, waar krijg je energie van, waar ben je goed in, wat zijn jouw sterke eigenschappen en je zwakke eigenschappen enz..
Wat wil je, nog vóórdat je jezelf introduceert uitstralen? Is het bijvoorbeeld kracht, vriendelijkheid, zelfvertrouwen, creativiteit of zakelijkheid?
Pas als je dit over jezelf weet kan je aan de slag gaan met het creëren van je persoonlijke stijl.

2. Inspiratie

Als je eenmaal weet wat je wilt uitstralen is het tijd om onderzoek te doen.
Het doel van deze stap is om zicht te krijgen op de verschillende stijlen die er zijn en om erachter te komen wat jij leuk vindt.
Kijk eens om je heen als je op straat bent of als je op werk bent . Kijk naar hoe andere dames zich kleden en naar de verschillende stijlen.
Een makkelijke manier om jouw inspiratie vast te leggen is Pinterest.
Je kan hier je eigen stijlboard maken waarop je elke stijl die jij leuk vindt vast pint. Deze hou je vervolgens bij de hand als je gaat winkelen.
Verschillende stijltypes verzamelen en deze met elkaar combineren is een geweldige manier om je eigenstijl te ontwikkelen.

3. Opruimen

Voordat je je kast gaat vullen met nieuwe kleding is het handig om je kast op te ruimen.
Analyseer je kast. Begin door alle kledingstukken op je bed te leggen.
Vervolgens ga je sorteren. Maak een stapel van kledingstukken die je al een tijdje niet gedragen hebt en waar je geen nieuwe combinaties van kunt maken.
Deze stapel geef je aan een goed doel (groene containers langs de weg).
De kledingstukken die je nog draagt en waar je nieuwe combinaties mee kan maken die passen bij je nieuwe persoonlijke stijl, hang je weer netjes terug in de kast.
Onthoud deze kledingstukken en maak als eerst voor deze kledingstukken nieuwe combinaties. Pas daarna ga je aan de slag met nieuwe outfit combinaties.

4. Investeer

Slim shoppen bespaart tijd en geld en zorgt ervoor dat je sneller je doel bereikt. Investeer in een aantal sleutel items zoals goeie schoenen, een stijlvolle tas en een mooie jas. Goeie accessoires maken je outfit zonder al te veel moeite af.
Het hoeft niet al te veel te kosten. Shop slim bij winkels als TK Maxx of shop tijdens de sale.

5. Zelfvertrouwen

Er is niks aantrekkelijker dan een vrouw die zelfvertrouwen uitstraalt.
Zelfvertrouwen bereik je door jezelf te kennen en jezelf te accepteren zoals je bent. Van je stijl een verlengstuk maken van je persoonlijkheid helpt hierbij. Het enige wat je nog hoeft te doen is een persoonlijke stijl ontwikkelen die je persoonlijkheid versterkt. Onthoud goed, je persoonlijke stijl gaat om jou!

Heb je toch iets meer hulp nodig? Hou dan B-U-Fully in de gaten.
Amelia en ik organiseren af en toe een hele leuke en interactieve Boost Your Image masterclass.

-x Florella

Meer weten over onze imago coach Florella Marti en wat zij te bieden heeft? Klik dan op de volgende link: https://b-u-fully.nl/over/imago-coach-en-persoonlijke-styling/

Florella Marti