Styling oppervlakkig?

Styling? wat een oppervlakkig gedoe…

Klopt dat wel? Is styling maar een oppervlakkig gedoe? Hoewel het op het eerste gezicht oppervlakkig lijkt te zijn, kan ik je met zekerheid garanderen dat het niet zo is. Vooral als je je styling afstemt op je persoonlijkheid en daarmee je uiterlijk een verlengstuk maakt van wie je bent. Ook als je beseft dat persoonlijke stijl een belangrijk onderdeel is van zelfzorg en zelfliefde, zal je zien dat styling veel dieper gaat.

Look Good, feel good

Is het je nooit opgevallen dat je je beter voelt als je er goed uitziet? Het is zelfs therapeutisch. Maar we gaan eerst een stapje terug.

Als je je rot voelt of als je al een tijdje met jezelf in de knoop zit is de kans groot dat je minder of zelfs geen aandacht aan jezelf besteedt. Het wordt een beetje een vicieuze cirkel. Je voelt je rot, en zo zie je er ook uit. Dit zal zich herhalen en zelfs erger worden totdat je het doorbreekt.

Het doorbreken kan pas als je doorhebt dat het zo niet langer door kan gaan en dat je weer voor jezelf moet gaan zorgen. Ik heb het over zelfliefde en zelfzorg, die twee gaan hand in hand.

Je bent het waard om aandacht aan jezelf te besteden en jezelf mooi te maken. Ongeacht de zorgen die je hebt! Boek een massage, maak weer een afspraak bij de kapper want je uitgroei kan echt niet meer.

Trek je leukste outfit uit de kast en trek je make-up la weer open. Door dit te doen knap je al een heel stuk op omdat dit het negatieve doorbreekt waar je je in bevond. Doordat je aandacht aan jezelf besteedt, kom je weer in beweging. Je zult weer positiever in het leven staan. Hierdoor ga je weer beter voor jezelf zorgen en meer van jezelf houden. De problemen of zorgen die je had kan je nu ook beter relativeren.

Zelfvertrouwen

Je leuk kleden en dan vooral als je kleding iets zegt over wie je bent, geeft als het ware een boost aan je zelfvertrouwen. Dit werkt niet als je, je niet op je gemak voelt in de kleding die je draagt.

Nu denk je misschien ik voel me op mijn gemak in mijn joggingsbroek en mijn oversized t-shirt. Dat kan…. Ik voel me ook op mijn gemak in mijn joggingsbroek en t-shirt, vooral als ik naar de supermarkt ga of als ik ga bankhangen met vriendinnen.

Maar als ik een boost wil of nodig heb, bijvoorbeeld tijdens een meeting of evenement, draag ik hakken, een killer outfit en heb ik rode lippenstift op. Soms vervang ik de hakken met mijn all star sneakers maar dan is de rest van mijn outfit tip top en zijn mijn lippen hoe dan ook rood gekleurd. Dit is wat mij net dat beetje extra zelfvertrouwen geeft.

Gewoon leuk

Hier kan ik heel kort over zijn. Het is gewoon leuk om er goed uit te zien. En als je iets doet wat je leuk vindt ben je vrolijk. En ik persoonlijk hou ervan om vrolijk mijn dag door te komen. Jij toch ook?

Hou van jezelf en zorg goed voor jezelf! Je bent het meer dan waard.

Liefs, Florella

Florella Marti