Wat betekent persoonlijke ontwikkeling en een leven lang leren voor jou?

Deze vraag ga je met de tips uit deze blog beantwoorden.
Persoonlijke ontwikkeling en een leven lang leren zijn brede begrippen.
En groeien steeds meer uit naar containerbegrippen waar je van alles onder kunt scharen zonder dat je specifiek aan geeft wat je bedoelt en wat je doet.

Containerbegrippen schrikken mensen ook vaak af en zorgt er dus ook weleens voor dat je er niets mee doet.
Terwijl het nu zo belangrijk is om duurzaam aan het werk te blijven.

Duurzaam aan het werk zijn, betekent dat je jouw loopbaan zodanig managet, dat jij aan het werk blijft ondanks de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en maatschappij. Het liefst tot aan jouw pensioen.
Sommigen hebben nog vrij lang te gaan en leven liever van dag tot dag.

Als dit voor jou geldt, dan is het toch goed om voor jezelf te bedenken hoe jij jouw persoonlijke ontwikkeling wilt invullen. Hoe zorg jij ervoor dat je blijft leren en groeien?

In deze blog vindt je 4 tips, die jou helpen bij het vaststellen van wat persoonlijke ontwikkeling voor jou betekent en hoe jij dit voor jezelf kunt invullen.

4 tips:

1. Bepaal wat persoonlijke ontwikkeling en een leven lang leren voor jou betekent en hoe dit past in jouw leven en loopbaan.

2. Onderzoek/bepaal welke gebieden, onderwerpen en thema’s jij jezelf wilt ontwikkelen. Waar liggen jouw leermomenten en behoeften. Dit hoeft niet altijd iets te zijn waar je zwak in bent. Vaak beleef je veel meer plezier en bereik je meer wanneer je de verdieping zoekt in iets waar je goed in bent.

3. Bedenk manieren waarop jij wilt leren en ontwikkelen. Stel vervolgens hier een plan van aanpak voor op. Hierin schrijf je de volgende dingen op: hoe, wanneer en met wie je gaat werken aan jouw ontwikkel- en leerpunten.

4. Just do it!

Heb jij voor jezelf al helder op welke gebieden je wilt ontwikkelen? Voel je vrij om het te delen in de comments!

Meer weten over wat wij doen op het gebied van een persoonlijke ontwikkeling en een leven lang leren?
Persoonlijke ontwikkeling

Amelia Sealey