Succesvol doelen behalen

Doelen behalen

Er is weer een nieuwe week gestart, dus een nieuwe ronde met nieuwe kansen

Een handige tip voor mensen die goede voornemens hebben, iets willen veranderen of bepaalde doelen willen bereiken is het volgende:
stel iedere week een aantal realistische taken of subdoelen vast die je aan het eind van de week voltooid of gehaald wilt hebben. Dit doe je met jouw hoofddoel in gedachte. 

Wat je eigenlijk hiermee doet, is het opdelen van jouw voornemen in kleine behapbare stukken, waardoor je het overzicht behoudt in het behalen van jouw doel of voornemen. Doordat je er wekelijks mee bezig bent, houd je de focus op wat je wilt bereiken en word je minder snel afgeleid door alles wat er op je pad komt. Bovendien krijg je ook wekelijks een boost van de successen die je behaalt hebt en helpt het jou om je doelen te bereiken/voornemens vol te houden.

Een praktisch voorbeeld hierin:

Jouw doel is om een nieuwe, fantastische baan te vinden.
Je besteedt minimaal 20 uur in de week aan het online solliciteren, maar je hebt tot nu toe geen succes en je wordt er eigenlijk ook wel een beetje hopeloos van. 

Om doelen te kunnen bereiken is het heel belangrijk om nieuwe gewoontes aan te nemen. Dit is tip nummer 2 van mijn blog en een hele belangrijke. 

In dit geval ben je vooral online aan het solliciteren, wat goed is, maar er zijn nieuwe en andere kanalen nodig om succesvol te zijn in het vinden van een nieuwe baan. 

Netwerken is een van de meest efficiënte manieren om een baan te vinden, maar wordt ook door velen als eng bevonden. Netwerken is een nieuwe gewoonte die je verder helpt om een baan te bemachtigen. Ook het bezoeken van banenbeurzen is een goede stap. 

Dus in het kader van tip 1 zou je het volgende kunnen plannen de komende weken:

  • vrijdag 17 maart en zaterdag 18 maart is de Nationale Carrièrebeurs in de RAI in Amsterdam een mooi moment om te netwerken en werkgevers op te zoeken. Toegang is gratis en het is een mooi moment om jezelf ‘in the picture’ te brengen bij mogelijke werkgevers.
  • Zo zijn er nog andere netwerkorganisaties en evenementen die jou op weg kunnen helpen in het vinden van werk. Denk aan de Broekriem en de verschillende werkcafés in verschillende steden in Rotterdam. Bekijk online wanneer die plaats vinden en vergeet ze dan ook niet in te plannen.

Het behalen van doelen kan knap lastig zijn. Met deze twee tips kun je het voor jezelf makkelijker maken om hierin succesvol te zijn.  In mijn volgende blog volgen nog meer tips met betrekking tot het bepalen van jouw doelen…. stay tuned!

Amelia Sealey